Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

4 motive pentru care este bine pentru copii să ajute la treburile casnice

Amintiți-vă copilăria - v-au învățat părinții de la o vârstă fragedă că trebuie să ajutați în casă și să participați la treburile casnice? Indiferent de răspuns (pentru că atât „da”, cât și „nu”, în acest caz, duc la aceeași concluzie), să-i înveți pe copii să ajute la treburile casnice este un lucru foarte bun. Iată patru motive în sprijinul acestei teze. Treaba prin casă, pe lângă faptul că este foarte distractivă, ajută și la consolidarea relației părinte-copil.

1. Copilul trebuie să înțeleagă conceptul de responsabilitate

Este foarte important să îi predați copilului o lecție în stilul „dacă toată lumea participă și se bucură de prânz, atunci este corect ca toată lumea să participe la spălarea vaselor după prânz”, deoarece obiceiurile bune nu dispar ușor (sunt, de asemenea, dificil de creat), iar impactul lor asupra calității vieții și a succesului este obiectiv incalculabil.

 

2. Repetiția este mama obișnuinței
Participarea la treburile casnice este o pregătire excelentă pentru o viitoare viață independentă. Copiii absorb ca bureții și astfel pot învăța un set întreg de abilități utile și mici trucuri de la marii maeștri.

Permiteți-i să ordoneze vasele curate (desigur, numai cele care nu prezintă un pericol în caz de cădere) și pur și simplu urmăriți-l. Este foarte probabil ca în timpul primei sale „curățări” vasele să se îngrămădească pur și simplu într-o grămadă mică.
A doua oară când îi ceri să spele vasele, să te oferi să îl ajuți și să arăți cum se face, pentru că astfel îi vei oferi micuțului tău posibilitatea de a învăța noi abilități într-un mod logic și practic.

 

3. Adoptarea valorilor și înțelegerea recompensei
Rugați-l pe copil să vă ajute cu ceva mic și recompensați toată munca grea mai târziu cu un desert preferat sau mergând într-un loc pe care copilul tău îl adoră. Nu-i spune de plan în avans, deoarece scopul tuturor acestor lucruri este ca copilul să învețe că munca are valoare și este recompensată într-un mod adecvat.

 

4. Distracție și recunoștință
Odată ce copilul tău își dă seama că munca poate fi distractivă, dar și plină de satisfacții, se va bucura mai mult de timpul petrecut lucrând cu cei dragi.