Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

7 SFATURI PENTRU O CASĂ CURATĂ

Cum poți să ai o casă curată și igienizată?

❤️ casa curată

Cu toții facem curățenie periodic - aspirăm casa, dăm cu mopul, curățăm baia sau bucătăria. Dar cum rămâne cu acele sarcini pe care le amânăm mereu? Când, în sfârșit, avem mai mult timp pentru curățarea casei noastre, putem să ne concentrăm și pe acele mici locuri - zone pe care tindem să le trecem cu vederea în rutina noastră.
Iată câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a menține casa curată cu adevărat.

 1. SPALĂ PERNELE ȘI PERNELE DECORATIVE DE CÂTEVA ORI PE AN

Când a fost ultima dată când ați spălat pernele? De vreme ce absorb transpirația și celulele moarte de piele, de la o zi la alta, ar fi o idee bună să le oferiți o curățare minuțioasă de cel puțin câteva ori pe an. Dacă sunt lavabile, ar trebui să faceți acest lucru la fiecare 3-6 luni și ar trebui le schimbați cel puțin o dată la 5 ani. În timp ce dormim, transpirăm adesea, ne întoarcem de pe o parte pe alta, punem presiune pe pernă - ceea ce face să apară pete și, în timp, chiar să își piardă calitatea și forma. Umplutura greoaie a pernei nu ofertă corpului un sprijin sănătos și poate reprezenta un mediu perfect de dezvoltare a bacteriilor și altor microorganisme.
Introduceți pernele în mașina de spălat și adăugați un detergent cu aromă subtilă - un miros puternic ar putea să vă deranjeze în timpul somnului. După terminarea spălării, puneți pernele pe balcon, sub lumina directă a soarelui. Pernele se vor usca mai repede în acest fel, menținându-și forma. Lumina soarelui și aerul proaspăt le vor face, de asemenea, foarte confortabile pentru o noapte de odihnă bună.


2. CURĂȚĂ SALTEAUA DE DOUĂ ORI PE AN
Dacă nu este complet nouă, salteaua este casă pentru o mulțime de acarieni. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă aspirați bine salteaua de cel puțin două ori pe an, pentru a-i îndepărta, precum și pentru a înlătura celulele de piele moartă. Este important să schimbați salteaua o dată la aproximativ 10 ani deoarece devine neuniformă și nu mai oferă corpului o poziție corectă în timpul somnului.


3. FĂ-ȚI FERESTRELE SĂ STRĂLUCEASCĂ
Mereu așteptați o zi luminoasă și însorită pentru a începe spălarea ferestrelor, nu-i așa? De ce faceți asta? Trebuie să știți faptul că soarele usucă ferestrele mai repede, lăsând în urmă o mulțime de dungi nedorite... Așteptați o zi înnorată și folosiți o cârpă bună de microfibră. Astfel, ferestrele vor străluci!
Mai întâi, aplicați produsul de curățare și lăsați-l să acționeze. Între timp curățați ramele și pervazurile. După câteva minute ștergeți geamurile cu o cârpă umedă, îndepărtați apa cu o racletă și, în final, stergeți cu o cârpă uscată. E important să acordați atenție sporită deoarece acest ultim pas face diferența între ferestre impecabile și cele cu dungi inestetice.

4. CURĂȚAȚI CUPTORUL CU MICROUNDE
Cum obișnuiți să curățați cuptorul cu microunde? Cu o mulțime de soluții de curățat, presupun, din moment ce este greu să înlături grăsimile și resturile de mâncare. Cuptorul cu microunde intră în contact cu mâncarea pe care o mâncați, așa că s-ar putea să nu fie o idee bună să folosiți soluții de curățat. Folosiți un amesctec de apă și oțet, în schimb - este complet natural și foarte eficient în curățare.


5. REAMENAJAȚI MOBILIERUL
Reamenajarea mobilierului este o alegere excelentă, în special din două motive: vă oferă posibilitatea de a curăța în sfârșit locurile neglijate din spatele sau dedesubtul mobilierului și, în plus, este o metodă foarte bună de a reîmprospăta aspectul casei. Vă veți simți ca și cum tocmai v-ați cumpărat o casă nouă!
Pentru început, reamenajați cel puțin o piesă de mobilier în fiecare cameră. Apoi, aruncați cel puțin o piesă de mobilier, făcându-vă astfel casa mai spațioasă. Nu în ultimul rând, cumpărați cel puțin o piesă nouă de mobilier. După toată această muncă de reamenajare și curățenie, cu siguranță meritați.


6. ÎNDEPĂRTAȚI PETELE DE PE COVOARE ȘI TAPIȚERIE
Primul instinct pentru a curăța astfel de pete este să pulverizați din abundență soluții de curățaț direct pe pată și să frecați până vă obosesc mâinile. Poate părea eficient, dar de fapt este adesea exact opusul. Luați o cârpă, în schimb, pulverizați soluția de curățaț pe ea și tamponați ușor zona pătată până când pata dispare. Clătiți cu o cârpă înmuiată în apă și ați terminat! Simplu, nu-i așa?
Sau poate doriți să încercați să curățați covorul și tapițeria cu puterea aburului!

7. DESCOPERIȚI BENEFICIILE CURĂȚĂRII CU ABUR
Beneficiul #1: Curățarea cu abur este mai eficientă În timp ce agenții și tehnicile clasice de curățare spală doar la suprafață, aburul pătrunde în profunzime și asigură astfel o curățare minuțioasă. De asemenea, puterea aburului elimină mucegaiul și acarienii, care pot agrava simptomele de astm și respirația. Dacă tu sau oricine altcineva din familia ta suferă de alergii, curățarea cu abur va diminua simptomele. Dar asta nu e tot; curățarea cu abur reduce și posibilitatea de răspândire a germenilor și a bolilor contagioase, cum ar fi E. Coli, Listeria și Salmonella - iar dacă aveți copii mici, acest lucru este foarte important.
Beneficiul #2: Curățarea cu abur este mai sigură și mai prietenoasă cu mediul înconjurător Unii agenți de curățare pot fi extrem de eficienți împotriva murdăriei - dar de ce sunt ei atât de eficienți? Se datorează faptului că sunt extrem de agresivi, iar faptul că sunt foarte agresivi cu murdăria îi face la fel de agresivi și cu tine. Când faceți curățenie, soluțiile chimice rămân mereu în casă: pe podele, pe mobilier și pe blatul de la bucătărie. Sunteți siguri că doriți substanțele chimice agresive în locurile unde mâncați, dormiți sau vă jucați cu copiii? Aburul, pe de altă parte, nu este altceva decât apă caldă, deci nu este dăunător pentru nimeni din gospodărie. Dacă curățați cu abur, singurul lucru pe care îl veți folosi este apa - și pentru că apa este complet inofensivă pentru mediul nostru, veți face planetei o mare favoare. Sunteț pregătit să vă trăiți viața într-un mod care ajută la salvarea Pământului?


Beneficiul #3: Curățarea cu abur este mai ieftină Când vine vorba despre curățenie, probabil că doriți să fie bine făcută, nu doar ieftin. Prețul este totuși un factor important, cu atât mai mult cu cât poți alege un sistem de curățare mai eficient și mai avantajos în același timp. Curățarea cu abur este foarte ieftină - tot ce ai nevoie este apă! Prima investiție - cumpărarea aparatului cu abur - ar putea fi puțin mai costisitoare, dar odată ce veți cunoaște toate avantajele curățării cu abur, cu siguranță nu veți regreta.


Beneficiul #4: Curățarea cu abur este mai rapidă și mai ușoară O mulțime de echipamente de curățare, câteva sticle de soluții și alte câteva accesorii de care aveți nevoie pentru a spăla - pe toate acestea le cărați prin toată casa. Curățenia nu este cea mai amuzantă activitate - de ce să nu o ușurați puțin? Tot ce aveți nevoie este un aparat de curățat cu abur și puțină apă și sunteți gata să curățați aproape orice în casă. Curățați podelele, tavanele, mobila - și singura dată când va trebui să vă opriți va fi atunci când veți mai avea nevoie de apă. Curățarea cu abur este rapidă, ușoară și foarte eficientă. Nu credeți că a venit momentul să încercați?


ROVUS NANO FLOOR STEAMER PLUS
Mopul cu aburi Nano Floor Steamer elimină 99,9% dintre bacterii, virusuri și germeni, într-un mod sigur, sănătos și prietenos cu mediul înconjurător. Folosește presiunea înaltă pentru a produce abur uscat cu nano particule și ioni negativi ce sunt de până la 10 ori mai eficienți și curăță în profunzime suprafețele.