Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Creați o zonă de lucru sigură, fără virus

Pe vremea pandemiei de coronavirus, multe companii au fost hotărâte să își închidă biroul și să se mute la biroul de acasă. Asta înseamnă că unii dintre voi s-ar putea confrunta cu o provocare - lucrul de acasă. V-am pregătit câteva sfaturi despre cum să vă faceți zona de lucru acasă plăcută, eficientă și sigură.

Pe vremea pandemiei de coronavirus, multe companii au fost hotărâte să își închidă biroul și să se mute la biroul de acasă. Asta înseamnă că unii dintre voi s-ar putea confrunta cu o provocare - lucrul de acasă. V-am pregătit câteva sfaturi despre cum să vă faceți zona de lucru acasă plăcută, eficientă și sigură.

 

Alege locul de lucru potrivit

Aceasta este cea mai importantă sarcină. Dacă ai un apartament mic, s-ar putea să nu ai opțiuni, dar indiferent de dimensiune, încearcă să găsești un loc în care să nu fii distras și care să aibă suficientă lumină.

De asemenea, asigură-te că locul tău de lucru conține în mare parte materiale de lucru, care rămân acolo în permanență, așa că a doua zi dimineața, când vii la birou, ai aceeași configurație ca în ziua precedentă.

În acest fel vei avea timp destul când cureți și dezinfectezi zona.

 

Asigură-te că eviți obstacolele tehnice

Deoarece vei lucra online, locul tău de lucru va depinde de conexiunea la internet. Asigură-te că zonei tale de lucru nu îi lipsește nimic pentru a avea internet stabil în orice moment.

 

 Patul tău este potrivit pentru dormit nu pentru lucru

Patul este un loc confortabil, dar lucrul din pat face rău la corp și minte. Lucrul de 5 ore sau mai mult îți va afecta mușchii și poziția greșită de șezut poate duce la dureri de spate pe termen lung. În plus, e dificil să citești texte lungi, deoarece ai putea adormi.

Ca să nu mai vorbim că creierul tău ar putea începe să asocieze patul cu munca și s-ar putea să ai probleme cu somnul noaptea.

Când vine vorba de igienă și dezinfectare, curățarea așternutului durează mult timp. Imaginează-ți că trebuie să îți speli rufele în fiecare seară după utilizare?!

 

Așează-ți camera computerului departe de băi, holuri și zone frecvent utilizate

Imaginează-ți că ești într-un apel cu șeful, colaboratorii sau partenerul de afaceri și apare partenerul tău în lenjerie. Și asta se întâmplă după ce el/ea trage apa la toaleta cu adevărat tare. Copiii tăi s-ar putea să ajungă în zonă sau poate chiar și animalul tău de companie vine să spună salut.

Camera captează totul, deci asigură-te că o îndrepți în direcția corectă.

Atunci când îți alegi locul de lucru, reține că acesta este locul în care vei fi 8 ore pe zi. Nu vrei să pierzi timpul curățându-l și dezinfectându-l de cinci ori pe zi, așa că asigură-te că acesta este într-o zonă departe de oameni și animale de companie care pot aduce viruși, bacterii și germeni.

 

Zona ta de lucru are nevoie de aer curat, la fel ca și tine

Multe studii au demonstrat importanța ventilației și a aerului proaspăt la locul de muncă. S-a demonstrat că o ventilație bună reduce durerile de cap, tusea, oboseala, iritabilitatea și somnolența. Cel mai important, scade supraviețuirea bacteriilor și a virusurilor.

Dacă ai spațiu limitat sau camera ta nu are ferestre, poți utiliza purificatoare de aer care ajută la curățarea aerului din jurul tău și la crearea unui mediu de lucru proaspăt.

Purificatorul de aer pentru priză Rovus folosește tehnologia UV-C și curăță rapid, eficient și în siguranță aerul din jurul tău și elimină mirosurile. Toate fără a folosi chimicale. Împiedică chiar reproducerea bacteriilor, ciupercilor și virușilor, aducând un mediu de lucru mai proaspăt și mai sănătos acasă sau la birou.

 

Păstrează zona de lucru curată

Cei mai mulți dintre noi, cei care lucrăm de acasă, folosim computerul pentru a lucra și a comunica. Aceasta înseamnă că biroul, scaunul, tastatura, mouse-ul, căștile și telefonul sunt cele mai utilizate obiecte care trebuie curățate și cel mai mult.

Când cureți stația de computer, asigură-te că deconectezi toate articolele înainte de curățare. Apoi curăță mai întâi biroul și fiecare articol separat. Repetă asta o dată pe zi și asigură-te că instalația de dezinfectare a mâinilor este la îndemâna ta.

De asemenea, poți merge cu un pas mai departe și găsi produse care te ajută să menții aerul din jurul tău curat și mediul personal în siguranță.

 

Purificatorul de aer pentru priză poate ajuta, de asemenea, cu acest lucru. Îl poți folosi ca purificator personal de aer, care purifică și curăță zona din jurul tău și se ocupă de particulele microscopice din aer care provoacă iritații și sănătate precară. Designul portabil, priza înseamnă că poate fi conectat direct la un perete sau așezat pe o masă sau altă suprafață, aducând un aer mai curat și mai sănătos oriunde ai nevoie doar de acesta în spațiul personal.

  

Te rugăm să reții: aceste sfaturi sunt de natură generală și ar trebui tratate ca un ghid, iar în caz de conflict între orice legislație aplicabilă (inclusiv legislația privind sănătatea și siguranța) și aceste sfaturi, legislația aplicabilă trebuie să prevaleze.